Postgresql LOCK MANAGEMENT

PostgreSQL’de “Lock Management” (Kilit Yönetimi) parametreleri, veritabanı sunucusunun işlem sırasında kilitlenme davranışını ve performansını yönetmek için kullanılır. Kilitler, aynı anda birden fazla işlem tarafından değiştirilen veya erişilen veri bütünlüğünü sağlamak için kullanılır.

PostgreSQL’de kullanılan bazı Postgresql LOCK MANAGEMENT parametreleri:

deadlock_timeout: Kilitleme çatışmalarında(deadlock) bekleme süresini belirler. Bir işlem, belirtilen süre içinde kilitleme çözülemezse, deadlock (çift yönlü kilitlenme) durumu tespit edilir ve işlem sonlandırılır.

max_locks_per_transaction: Bir işlem tarafından alınabilecek en fazla kilitleme sayısını belirler. Bu ayar, bir işlemin aynı anda sahip olabileceği kilitlerin maksimum sayısını sınırlar.

max_pred_locks_per_transaction: Bir işlem tarafından alınabilecek en fazla tahmin edilen kilitleme sayısını belirler. Tahmin edilen kilitlemeler, SQL sorguları çalıştırıldığında ilişkisel veritabanı nesneleri üzerindeki potansiyel kilitleri temsil eder.

max_pred_locks_per_relation: İlişkisel veritabanı nesneleri (tablo, indeks vb.) başına alınabilecek en fazla tahmini kilitleme sayısını belirler.

max_pred_locks_per_page: Bir sayfa başına alınabilecek en fazla tahmini kilitleme sayısını belirler. Bu, sayfa seviyesinde tahmini kilitlemelerin maksimum sayısını sınırlar.

Postgresql.conf ile ilgili daha fazla detay için postgresql.conf yazıma göz atabilirsiniz.

Loading