Postgresql Shared Library Preloading

Postgresql Shared Library Preloading parametreleri, PostgreSQL sunucusunun başlatılması sırasında yüklenmesi gereken paylaşılan kütüphaneleri belirler. Bu parametreler, PostgreSQL’in başlatılması sırasında belirli kütüphanelerin otomatik olarak yüklenmesini sağlar ve genellikle ek özelliklerin etkinleştirilmesi veya özelleştirilmiş işlevlerin eklenmesi için kullanılır.

PostgreSQL’de kullanılan Postgresql Shared Library Preloading parametreleri:

 

local_preload_libraries: Yerel oturumlar için önyükleme yapılacak dinamik modülleri belirler. Bu modüller, ilgili veritabanının başlatılması sırasında yüklenir.

session_preload_libraries: Oturum başına önyükleme yapılacak dinamik modülleri belirler. Bu modüller, oturum başlatıldığında yüklenir ve oturum sona erdiğinde boşaltılır.

shared_preload_libraries: Paylaşılan bellek için önyükleme yapılacak dinamik modülleri belirler. Bu modüller, PostgreSQL sunucusunun başlatılması sırasında yüklenir.

jit_provider: JIT (Just-In-Time) derleme sağlayıcısını belirler. ‘llvmjit’ değeri, LLVM tabanlı JIT derleyicisini kullanacağını belirtir.
JIT ile ilgili daha fazla detay için PostgreSQL JIT (Just-In-Time) yazıma göz atabilirsiniz.

dynamic_library_path: Dinamik modüllerin yükleneceği dizinleri belirler. Varsayılan olarak $libdir olarak ayarlanmıştır, bu, PostgreSQL kurulumunun dinamik modül dosyalarını içeren dizindir.

gin_fuzzy_search_limit: GIN indeksi için bulanık arama sınırlamasını belirler. 0 olarak ayarlanmışsa, bu sınırlama devre dışı bırakılır ve GIN indeksi için bulanık arama işlemi sınırsız hale gelir.

 

Postgresql.conf ile ilgili daha fazla detay için postgresql.conf yazıma göz atabilirsiniz.

Loading