tds_fdw ERROR: DB-Library error: DB #: 20002, DB Msg: Adaptive Server connection failed (), OS #: 0, OS Msg: Success, Level: 9 hatası ve çözümü

Tds _fdw, mssql den postgresql e geçiş için gerekli olan foreign data wrapperlardan birisidir. DBlink gibi olsa da  biraz farklıdır.

tds_fdw ile ilgili daha detaylı bilgi için  Postgresql MSSQL Server arasında Foreign Data Wrapper yazımdan faydalanabilirsnizi.

ERROR: DB-Library error: DB #: 20002, DB Msg: Adaptive Server connection failed (), OS #: 0, OS Msg: Success, Level: 9

Yukarıdaki gibi hata alıyorsanız bunun birden  fazla sebebi olabilir . Bunları aşağıda  madde madde açıklayacağım.2

  • MSSQL ip ,port bilgileriniz yanlış olabilir. Server oluştururken girdiğiniz ip, port ,username ,password bilgileriyle SQL Server a bağlanarak kontrol sağlayınız.
  • Bazı durumlar da tds versiyonunu aşağıdaki gibi  belirtmeniz gerekebilir. CREATE SERVER ms FOREIGN DATA WRAPPER tds_fdw OPTIONS(servername 'MSSQL_Sunucu_ipsi ',database 'fdw_d1',port '1433', tds_version '7.2');
  • Postgresql sunucunuzun MSSQL de belirtilen ip porta erişemiyor olabilir .(Ping ve Telnet atarak kontrol edebilirsiniz.)
  • PostgreSQL ve MSSQL sunucusunun firewall ‘u açık olabilir ve bu yüzden iki sunucu birbiri ile haberleşemiyor olabilir.

Loading