PostgreSQL VIEW Nedir?

PostgreSQL VIEW Nedir?, viewler sorguları basitleştirmek ,erişim izinlerini düzenlemek ,farklı sunuculardaki eşdeğer verileri karşılaştırmak veya bazı durumlarda sorgu süresini kısaltmak için kullanılan sanal tablolar diyebiliriz. Birden fazla tablo da birden fazla kolonlara ihtiyacınız olabilir ve böyle durumlarda karışık sorgular SQL  işleminde  birden  fazla  tablo  ve  onların  farklı  farklı  kolonları  kullanılacaksa, hepsini  birleştirmek,  gerekli  tablodan  sorgu  yapmak  biraz  zahmetli  bir  iş  olabilir.

Bunun yerine  view denen  sanal  tablolardan  oluşturup,  gerekli  kolonları  farklı  tablolardan  alıp sorguları tek bir tablo üzerinden yapmak işleri kolaylaştırılabilir.Farklı tabloların farklı kolonları ile birleştirilen sorguları tekrar tekrar yazmak yerine bir sefere mahsus yazılarak  view içerisine yazılarak tek bir tablodan veri çekiliyor gibi veriler sorgulanabilir.View kullanımda diğer önemli sebep birden fazla tablodan veri çekerek  verilerin bir kısmını bir kullanıcıya vermek istiyorsunuz bunun için kullanıcıya sadece o view de yetki vererek tablonun hepsinde yetkilendirmeye gerek duymadan sadece view içerisinde yazdığın sorgu sonucunu gösterebilirsiniz.

View üzerinden sadece veri çekmek haricinde insert,update işlemleri de yapılabilir bunu yaparken dikkat edilmesi gereken view içerisinde ki tabloların constraintlerine,Null değerlerine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Örnek bir view oluşturarak konuyu pekiştirelim:

Yukarıdaki gibi viewimizi oluşturduk ve verilerimizi çektiğimizde sadece istediğimiz verileri görüntüleyerek sanal tablo oluşturuyoruz.

Loading