Postgresql Monitoring Parameters

Postgresql Monitoring Parameters, parametreleri, veritabanı sunucusunun durumunu ve performansını izlemek için kullanılır. Bu parametreler, sistem yöneticilerinin ve veritabanı yöneticilerinin PostgreSQL veritabanının sağlığını değerlendirmesine, performans sorunlarını tanımlamasına ve hata ayıklamasına yardımcı olur.

PostgreSQL’de kullanılan önemli Postgresql Monitoring Parameters:

compute_query_id :
Bu parametre, PostgreSQL’in otomatik olarak sorgu kimliği (query ID) oluşturup oluşturmayacağını belirler. “auto” değeri, PostgreSQL’in sorgu kimliğini otomatik olarak oluşturmasını belirtir. Sorgu kimliği, her SQL sorgusunu benzersiz bir şekilde tanımlar. Bu, özellikle ağ trafiğini izlemek veya sorgu performansını analiz etmek için yararlı olabilir.

log_statement_stats :
Bu parametre etkinleştirildiğinde, PostgreSQL sorgu istatistiklerini günlüğe kaydeder. Bu, her SQL sorgusunun çalışma süresi gibi istatistiklerin günlüğe kaydedilmesini sağlar.

log_parser_stats :
Bu parametre etkinleştirildiğinde, PostgreSQL sorgu ayrıştırma istatistiklerini günlüğe kaydeder. PostgreSQL sorgu motorunun bir SQL sorgusunu ayrıştırma süresi gibi istatistiklerin günlüğe kaydedilmesini sağlar.

log_planner_stats :
Bu parametre etkinleştirildiğinde, PostgreSQL sorgu planlama istatistiklerini günlüğe kaydeder. PostgreSQL sorgu motorunun bir SQL sorgusunun nasıl planlandığına ilişkin istatistiklerin günlüğe kaydedilmesini sağlar.

log_executor_stats :
Bu parametre etkinleştirildiğinde, PostgreSQL sorgu yürütme istatistiklerini günlüğe kaydeder. PostgreSQL sorgu motorunun bir SQL sorgusunu nasıl yürüttüğüne ilişkin istatistiklerin günlüğe kaydedilmesini sağlar.

Postgresql.conf ile ilgili daha fazla detay için postgresql.conf yazıma göz atabilirsiniz.

 

Loading