Postgresql ERROR HANDLING

Postgresql ERROR HANDLING (Hata İşleme) parametreleri, veritabanı sunucusunun hata mesajlarını nasıl işleyeceğini ve kullanıcılara nasıl geri bildirim sağlayacağını kontrol eder. Bu parametreler, PostgreSQL’in hata durumlarını ele alması ve kullanıcılara uygun geri bildirim sağlaması için kullanılır.

PostgreSQL’de kullanılan Postgresql ERROR HANDLING parametreleri:

exit_on_error: Bu ayar, herhangi bir hatada oturumu sonlandırıp sonlandırmayacağını belirler. Devre dışı bırakıldığında, hata oluştuğunda oturum sonlandırılmaz.

restart_after_crash: Bu, bir arka plan işlemi çöktüğünde PostgreSQL’in otomatik olarak yeniden başlatılıp başlatılmayacağını belirler. Etkinleştirildiğinde, PostgreSQL arka planda çöktüğünde otomatik olarak yeniden başlatılır.

data_sync_retry: Bu, verilerin disk üzerine senkronize edilmesindeki başarısızlık durumunda yeniden deneme yapılıp yapılmayacağını veya hata durumunda oturumun kapatılıp kapatılmayacağını belirler.

recovery_init_sync_method: Bu, veritabanının başlatılması sırasında disk senkronizasyon yöntemini belirler. fsync seçeneği, disk senkronizasyonunu gerçekleştirmek için standart fsync sistem çağrısını kullanır. syncfs seçeneği, Linux 5.8 ve sonraki sürümlerde mevcuttur ve veritabanının başlatılması sırasında syncfs sistem çağrısını kullanır.

 

Postgresql.conf ile ilgili daha fazla detay için postgresql.conf yazıma göz atabilirsiniz.

Loading