PostgreSQL NATURAL JOIN

PostgreSQL NATURAL JOIN,İlişkisel tabloları birleştirmek için farklı plpgsql komutları bulunmaktadır. İhtiyaca göre bazılarını kullanabiliriz bazıları aynı sonucu çıksa da bazı durumlarda sizi kurtarabiliyor.

Natural join  ilişkisel tabloları birbiri ile birleştirmek için kullanılan plpgsql komutudur fakat diğerlerinden farklı olarak  tablolar arasındaki ilişkileri kendisi bularak  ayrıyeten bize kolon eşleştirmek için fazladan plpgsql cümlesi yazmamıza gerek bırakmıyor fakat bunun bize kullanım avantajı olduğu kadar dezavantajları da bulunmaktadır.

Natural join ile plpgsql cümlesini yazdınız ve uygulamanız içerisine entegre ettiniz ve arkada belirli periyotlar da çalışıyor fakat kullandığınız tablolarda birbiri ile eşleşen kolonlar eklediniz NATURAL JOIN burada  o kolonları dahil ederek işlemleri yapıyor.

Bu durum bazen problemlere neden olabiliyor. NATURAL JOIN olan kullanacağınız tablolarda aynı isim ile bir tane kolon olması gerekmektedir. Birden fazla olduğu durumda sonuç dönmeyecektir.

Genel Kullanımı aşağıdaki gibidir.

SELECT*FROM tablo_adi1 as takma_isim1 NATURAL JOIN   tablo_adi2 as takma_isim2;

Örnek kullanımı aşağıdaki gibidir.

SELECT*FROM sehirler as s NATURAL JOIN meshuryiyecekler as my;

Loading